Hollanda ve Kriterleri

0
1350

Banu Avar Avrupa’da Kopenhag kriterlerinin ne kadar uygulandığını araştırıyor. Hollanda kriterler konusunda sınıfta kalıyor.

16 milyonluk nüfusuyla Avrupa Ortak Pazarı’nın altı kurucu üyesinden biri olan Hollanda 2001’den beri siyasi cinayetler ve ekonomik krizlerle sarsılıyor. Göçmen uyum yasaları en büyük insan hakları ihlallerine sebep oluyor…Uyuşturucu kullanımının, işsizliğin, yabancı düşmanlığının giderek arttığı ülke Avrupa Birliği üyeliğinden ve Avro’dan şikayetçi. Tutucu ve ırkçı partilere büyük ilgi var.

Avar, Türkiye’ye karşı en sert dayatmaları gündeme getiren Hollanda da politikacıları sorguluyor. Ünlü Türkiye raporunu kaleme alan Arie Ostlander Türkiye hakkında görüşlerini açıklıyor. “Türkiye’nin devlet felsefesi değişmedikçe AB’ye giremez” diyen Ostlander, ‘Müslümanların genetik olarak geri olduğunu ileri süren Bernard Bot, aydınlar gazeteciler kadınlar ve gençler ve halk Sınırlar Arasında.

Türkiye’de dini özgürlüklerin geliştirilmesini isteyen Hollanda’da İslam karşıtı faaliyet ve tacizler.

Türkiye’ye ana dilde eğitim, ve ifade özgürlüğü öğütleyen Hollanda’da ana dilde eğitimin yasaklanması!

Türkiye’de kadına yönelik şiddeti kınayan Hollanda’da aile içi şiddet istatistikleri!

Türkiye’de silahlı kuvvetler siyaset ilişkisini eleştiren Hollanda’da yeni yürürlüğe giren Milli Güvenlik Yasası!

Önceki İçerikDanimarka: Irkçılık ve Sömürge
Sonraki İçerikAvusturya: Viyana’da Türk Korkusu ve Patriğin Ödülü
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz